Zeven scholen geselecteerd voor The Learning Challenge

Share Button

RicohElektronicabedrijf Ricoh heeft zeven finalisten geselecteerd voor The Learning Challenge, een wedstrijd voor scholen om innovatie te stimuleren. De scholen hebben ideeën ingediend om leren leuker en persoonlijker te maken met digitale middelen.

De finalisten zijn het Zernike College (Zuidlaren), Greijdanus (Zwolle), Mondriaan College (Oss), CSG Guido de Brès (Amersfoort), Willem van Oranje College (Waalwijk), Nijmeegse scholengemeenschap Groenewoud en het Calvijn College (Goes). De scholen maken kans op digitale middelen ter waarde van 50.000 euro.

Goed doordacht

De vakjury – bestaande uit Alexandre Peltekian (bestuursvoorzitter Gearhing), Ronald van den Hoff (Eigenaar Seats2Meat.com), Maarten Thissen (Head of Human Technology Haagsche Hogeschool), Norbert van Halderen (Directeur Ricoh Academy), Marien Baerveldt (oprichter De Universiteit), Jan Willem van den Bos (leraar van het jaar 2013) en Daniella Overbeek (Kennisnet), noemt de aangedragen ideeën “erg innovatief en goed doordacht.”

De finalisten worden uitgenodigd bij de Ricoh Academy in Amstelveen om de verschillende digitale middelen waar uiteindelijk om wordt gestreden, uit te proberen. Daarna starten de scholen met het uitwerken van de plannen over hoe de digitale leeromgeving op hun school geïmplementeerd kan worden, en hoe ze betrokkenen op school kunnen meekrijgen in deze verandering.

Publieksprijs

De voorstellen zijn op de website van The Learning Challenge gepresenteerd, waar het publiek tot 23 mei kan stemmen op het beste idee. De school met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. De hoofdprijs (50.000 euro aan digitale leermiddelen) wordt door de jury bepaald. Op 31 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie