Zelf producten maken met nieuwe technologie

Share Button

Kennisnet organiseert op 22 november een bijeenkomst over het gebruik van 3D-printers en andere technologieën waarmee je zelf producten kunt maken. De vraag die centraal staat, is hoe het onderwijs optimaal kan profiteren van deze nieuwe ontwikkelingen.

Na een algemene presentatie over de maker movement – mensen die met behulp van technologie zelf producten ontwikkelen of maken – volgt informatie over onder meer de volgende technieken/producten:

Bare Conductive

Elektrisch geleidende verf in een stift, waarmee een ‘elektriciteitssnoer’ geschilderd kan worden op vrijwel alle soorten oppervlakken. De pen maakt het onder meer mogelijk een stuk papier als interface voor een computer te gebruiken.

MaKey MaKey

Een uitvinderskit waarmee je bijvoorbeeld een toetsenbord van een computer kunt overnemen met twee draadjes. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld van een banaan een touchpad te maken.

Drawdio

Drawdio maakt van alledaagse voorwerpen muziekinstrumenten.

De bijeenkomst op 22 november begint om 9.30 en is bedoeld voor docenten technische vakken in het voortgezet onderwijs en mbo. Het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie bij Kennisnet.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie