Woodwing investeert in e-learning start-up Sowiso

Share Button

woodwingWoodWing Holding, het moederbedrijf van WoodWing Software, heeft geïnvesteerd in Sowiso, een start-up in Amsterdam. Sowiso ontwikkelt innovatieve e-learning technologie voor wiskunde en aanverwante exacte vakken.

Het cloud-gebaseerde e-learning platform van Sowiso stelt uitgevers en universiteiten in staat om intelligente e-learning oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van het huidige digitale tijdperk. Sowiso is een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven, die betrokken blijft als aandeelhouder en partner. WoodWing heeft haar hoofdkantoor in Zaandam en heeft regionale kantoren in Azië en Amerika.

Groei

Door deze investering heeft WoodWing Holding een substantieel minderheidsbelang in Sowiso. Het doel van de investering is om de groei van Sowiso aanzienlijk te versnellen, daarbij gebruikmakend van WoodWings ervaring in het opzetten van een succesvol internationaal softwarebedrijf. Sowiso zal volledig onafhankelijk van WoodWing Software en haar regionale kantoren blijven opereren.

Het door Sowiso ontwikkelde cloud-gebaseerde e-learning platform is bij uitstek geschikt voor e-learning lessen en ‘massive open online courses’ (moocs):  cloud-gebaseerde lessen die zijn gericht op interactieve deelname op grote schaal. Het systeem wordt in de praktijk ingezet door onder meer de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Hogeschool van Amsterdam (HvA), het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de Belgische uitgeverij De Boeck.

Bron/meer informatie: persbericht Woodwing

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie