Wachtlijst voor Steve Jobsschool in Sneek

Share Button

De Steve Jobsschool in Sneek die in augustus van start gaat, heeft al een wachtlijst. Dat meldt Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT), initiatiefnemer van de Steve Jobsscholen (iPadscholen) in Nederland.

Alle kinderen op deze scholen krijgen les op een iPad. Ouders dragen bij aan de community en er wordt gewerkt aan 21st century skills, vaardigheden die nodig zijn in de kenniseconomie. Het gaat dan onder meer om innoveren, flexibiliteit, creativiteit en samenwerken.

Op de eerste informatie-avond van de school in Sneek kwamen 150 ouders af. De school, die het volledige programma van O4NT invoert, is het vlaggenschip van O4NT. Politici, waaronder Emile Roemer (SP), bereiden een werkbezoek voor. Een gesprek met de ministeries heeft er  toe geleid dat vooralsnog vijftien scholen die bij O4NT zijn aangesloten een experimenteerstatus zullen krijgen.

Opzeggingen

“Een compliment aan de ouders die de kracht van dit onderwijs zien,” zegt Tijl Rood, bestuurslid van O4NT. “En vooral aan de kinderen die vijf keer per week uit Drachten en andere Friese steden naar Sneek moeten reizen. We zijn er vast van overtuigd dat het de moeite meer dan waard zal zijn. Dit onderwijs is immers een investering in de toekomst.”

Projectleider Piet-Hein Herfkens meldt dat de tweede ouderavond gewoon doorgaat. “We kunnen kijken of we niet nog een beetje ruimte kunnen maken.” Van de twaalf opzeggingen die de school een maand geleden binnen kreeg, heeft de meerderheid zich opnieuw aangemeld, zegt hij.

Gerelateerd:
Tien iPad-scholen open in augustus
Tablet geeft ruimte aan talent van kinderen

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie