Vakbeurzen IPON en Leren met ICT gaan samenwerken

Share Button

De onderwijsbeurzen IPON en Leren met ICT gaan vanaf volgend jaar samenwerken. Dat betekent dat Leren met ICT op 22 en 23 januari vervalt en geïntegreerd wordt in de IPON op 19 en 20 maart.

Leren met ICT wordt in de even jaren samengevoegd met de IPON. In 2015 wordt geen IPON georganiseerd. De onderwijsbeurs zal dan tegelijk met de Nationale Onderwijstentoonstelling worden gehouden.

De veranderingen zijn een reactie op verzoeken vanuit de markt om te komen tot minder versnippering. “De opzet van Leren met ICT en IPON is voor een groot deel vergelijkbaar”, zegt Desiree Verdijk-Pet van VNU Exhibitions, de organisator van Leren met ICT. Beide evenementen vinden jaarlijks plaats en zijn gericht op interactiviteit en een heldere, praktische overdracht van kennis en informatie.

Winst

Zowel leren met ICT als IPON hebben een omvangrijk inhoudelijk programma met congressen en seminars, activiteiten, presentaties, demonstraties en workshops. “De onderwijsmarkt zit, met name in deze tijd, niet te wachten op twee concurrerende vakevenementen vlak na elkaar. Ik zie dan ook een duidelijke winst in deze samenwerking. In eerste instantie voor de markt, maar vanzelfsprekend ook voor VNU Exhibitions en Reshift Digital.”

Ook Martin Smelt van Reshift Digital en organisator van de IPON is blij met de samenwerking. “Het was tijd voor verandering. We gaan samen met alle betrokkenen bekijken hoe we de integratie van beide beurzen op een zo goed mogelijke manier kunnen organiseren en hoe we dat het beste in de praktijk kunnen vormgeven. Natuurlijk eist dat inspanning en aandacht van alle partijen. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit tot een positief resultaat gaat leiden.”

Bron: IPON

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie