Universiteit Leiden lanceert kleinschalige online cursus

Share Button

De Universiteit Leiden gaat in februari van start met een small private online course (spoc), een kleinschalige variant van de gratis online cursussen (moocs) die vorig jaar door diverse universiteiten zijn gelanceerd.

Eerder al kondigde de Universiteit van Harvard in de Verenigde Staten, een van de pioniers op het gebied van massive open online courses, aan met een dergelijke mooc-variant te gaan experimenteren.

Selectie

Aan de Leidse spoc, Sharia in the West, doen zowel studenten mee die in Leiden studeren als studenten uit de hele wereld die de cursus alleen online volgen. Maximaal 25 studenten kunnen de cursus – gratis – online volgen. Een academische achtergrond is hiervoor niet nodig. Er wordt wel geselecteerd op academische vaardigheden, zodat deelnemers in staat zijn bij te dragen aan de cursus en deze goed kunnen afronden.

De universiteit verwacht dat de inbreng van buitenlandse studenten het programma zal versterken.

Sinds 2013 nemen moocs een hoge vlucht met Amerikaanse platforms als Coursera en edX, en sinds kort met Europese initiatieven zoals FutureLearn en OpenupEd. Voor deze online cursussen schrijven zich vaak tienduizenden studenten uit de hele wereld in. Slecht een klein daarvan, gemiddeld 10 procent, rondt de cursus daadwerkelijk af.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie