TU/e spijkert studenten bij met Sowiso Calculus Course

Share Button

calculusDe Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat studenten deze zomer bijscholen in wiskunde met Calculus Course van softwareontwikkelaar Sowiso. De cursus is bedoeld om verschillen in kennis en vooropleiding te overbruggen bij instromers in de masteropleidingen.

Sowiso heeft intelligente software ontwikkeld die studenten gerichte feedback, tips en uitwerkingen geeft. Als ze bepaalde stof al beheersen, kunnen ze die overslaan. De software geeft de docent en student inzicht in voortgang en niveau. Voortgangstoetsen worden automatisch nagekeken.

Gepersonaliseerd leren

De cursus kan volgens Marc Habbema van Sowiso op verschillende opleidingen gebruikt worden, maar is vooral geschikt voor faculteiten die met grote groepen studenten te maken hebben. “Het is een hele taak voor docenten om zo’n heterogene groep op het gewenste niveau te krijgen. Daar kan onze cursus een belangrijke ondersteunende rol in spelen.”

Met de technologie van Sowiso is het mogelijk open antwoorden zoals wiskundige expressies, te interpreteren en analyseren. Door de interactieve en gerichte feedback, ook op de open antwoorden, wordt het leren  gepersonaliseerd.

Buitenlandse studenten

De nieuwe software biedt studenten de mogelijkheid zelfstandig, in eigen tempo en op het moment dat het hen uitkomt, hun kennis bij te spijkeren, zegt Marko Boon, universitair docent aan de faculteit Wiskunde en Informatica van de TU/e.

“De TU/e organiseert ook bijspijkercursussen in de avonduren. Dat blijven we doen, maar we verwachten dat steeds meer studenten kiezen voor een volledige online oplossing. Het grootste voordeel is uiteraard dat ze niet fysiek in Eindhoven aanwezig hoeven te zijn. Een groot deel van de nieuwe inschrijvingen komt bijvoorbeeld uit het buitenland. Voor deze studenten is het niet  mogelijk om een bijspijkercursus in Eindhoven te volgen.”

Momenteel is de calculus cursus beschikbaar in Nederlands en Engels. Aan de Spaanse versie wordt gewerkt.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie