TU Delft lanceert moocs

Share Button

connectedDe TU Delft gaat dit jaar drie online cursussen (moocs) aanbieden op bachelorniveau. Het gaat om  cursussen water treatment engineering, aerospace engineering en solar energy. Volgende week wordt bekend via welk platform ze worden aangeboden.

Directeur onderwijs en studentenzaken Anka Mulder maakte dit maandag bekend tijdens een werkbezoek van minister Kamp en staatssecretaris Dekker aan de TU Delft. Ze deed dat in een collegezaal vol studenten, van wie de meesten overigens niet wisten wat moocs zijn.

Moocs zijn losse online vakken gericht op een breed publiek. Voor dit gratis onderwijs is geen vooropleiding vereist: iedereen kan zich inschrijven. Zo volgden bijvoorbeeld 160 duizend deelnemers de mooc kunstmatige intelligentie bij Stanford University. Voor moocs gelden dus geen voorwaarden wat betreft deelname.

Betaalde moocs

Voor de drie online mastervakken die de TU in september gaat aanbieden, aerospace engineering, watermanagement en engineering & policy analysis, moet wel betaald worden. Voor deze vakken wordt een beperkt aantal deelnemers toegelaten (twintig tot veertig) die de juiste vooropleiding moeten hebben.

Tijdens de dies kondigde collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg al aan dat de universiteit dit jaar begint met moocs. Om ideële redenen, maar ook omdat Delft hierdoor met het onderwijs en onderzoek veel zichtbaarder wordt in de wereld, zei Mulder eerder Delta, het weekblad van de universiteit.

Bron: Delta

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie