TU Delft kiest voor EdX als mooc-platform

Share Button

EdXDe TU Delft gaat cursussen aanbieden als massive open online course (mooc) op edX. EdX is een non-profit platform voor online onderwijs, waarmee ook het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk willen maken voor iedereen.

Wie toegang heeft tot internet, kan de cursussen gratis volgen, zonder vooropleiding of ingangstoets.

Steeds meer gerenommeerde universiteiten wereldwijd publiceren hun beste cursussen als  ‘massive open online course’ op edX of andere platforms. De TU Delft kiest voor edX omdat dit platform een non-profit platform is dat het best aansluit bij de visie van de TU Delft op het gebied van open online onderwijs. EdX wil een netwerk bouwen van topuniversiteiten.

UvA

In het komende collegejaar start de TU Delft met de eerste moocs: water treatment engineering, solar energy en aerospace engineering. Het volledige materiaal van de vakken komt op edX: naast video-opnames, ook cursusmateriaal en proeftentamens.

De moocs worden gegeven zoals een vak op de campus: in een vaste periode van acht weken en met interactie-mogelijkheden met medecursisten. Deelnemers krijgen huiswerk en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname, uitgereikt door de DelftX.

Gisteren lanceerde de Universiteit van Amsterdam (UvA) de eerste mooc. Het gaat om een cursus communicatiewetenschappen. Deze cursus wordt aangeboden via de website van de UvA.

Bronnen: TU Delft en de Volkskrant

Lees ook: TU Delft lanceert moocs

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie