Tik tik sCoolTool genomineerd in MKB Innovatie Top 100

Share Button

Logo tik tik sCoolToolOntwerpbureau Being Served B.V. is met tik tik sCoolTool genomineerd in de MKB Innovatie Top 100. Tik tik sCoolTool is een applicatie voor leerlingen, leerkrachten en ouders die gebruikt wordt door de Steve Jobsscholen in Nederland.

De applicatie is ontwikkeld door Being Served en Kindplanner Software B.V. in samenwerking met en in opdracht van sCoolSuite B.V. Dat laatste bedrijf is eigendom van Maurice de Hond, de initiatiefnemer van de Steve Jobsscholen.

“Dat deze tool genomineerd is voor de MKB Innovatieprijs, voelt als een erkenning van de visie die Maurice de Hond heeft ontwikkeld op het primair onderwijs”, zegt René Konings van Being Served in een reactie.

Voortgang per leerling

sCoolTool bestaat uit drie apps. De leerlingenapp registreert automatisch de aanwezigheid van een kind op school en toont het rooster van de dag. Daarnaast fungeert de app als ‘communicatiecentrale’: leerlingen kunnen informatie met elkaar en met leerkrachten delen en activiteiten aanmaken. In de app zijn zowel individuele als gezamenlijke projecten van leerlingen terug te vinden.

sCoolTool Being Served

De app voor leerkrachten is bedoeld om gegevens van leerlingen overzichtelijk te beheren,  projecten aan te maken en een individueel rooster voor de kinderen samen te stellen. De app maakt het mogelijk de voortgang per leerling te volgen.

Via het ouderportaal hebben ouders vanaf hun pc, tablet of mobiele telefoon inzage in de aanwezigheid van hun kind, het rooster en de projecten. Ze kunnen ook zelf educatieve projecten starten en hun kind online afmelden.

Buitenland

Voor tik tik sCoolTool is in binnen- en buitenland belangstelling, zegt Konings. “Er zijn inmiddels ruim veertig delegaties uit het buitenland voor een demonstratie overgekomen.” Met ingang van het  schooljaar 2014/15 wordt sCoolTool op ruim twintig scholen gebruikt.

De MKB Innovatie Top 100 wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel in samenwerking met NRC Media en Mercedes-Benz. Elk jaar kiezen innovatie-experts honderd zeer innovatieve bedrijven. Op 11 juni maakt de jury bekend welk bedrijf zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

Janneke Schuurman (39 Posts)

Janneke Schuurman is zelfstandig journalist, redacteur en vertaler met als specialisaties: onderwijs & ICT, innovatie, globalisering, internationale ontwikkeling.


Over Janneke Schuurman

Janneke Schuurman is zelfstandig journalist, redacteur en vertaler met als specialisaties: onderwijs & ICT, innovatie, globalisering, internationale ontwikkeling.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie