Tien miljoenste cursist voor mooc-platform Coursera

Share Button

CourseraCoursera, het grootste platform voor gratis online cursussen (moocs), heeft afgelopen week de tien miljoenste gebruiker geregistreerd. De cursusaanbieder ging in de zomer van 2012 van start als initiatief van twaalf Amerikaanse en Europese topuniversiteiten, waaronder de Universiteit van Stanford.

Via Coursera bieden inmiddels meer dan tachtig universiteiten en andere organisaties moocs aan.  In 2012 ging ook het mooc-platform edX van start, een joint venture tussen het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en de Harvard-universiteit. EdX is in tegenstelling tot Coursera een non-profitorganisatie. Via edX zijn onder meer cursussen te volgen van de TU Delft.

Rijksuniversiteit Groningen

In de afgelopen twee jaar zijn ook diverse (Europese) initiatieven gelanceerd, waaronder FutureLearn, een  platform van de Britse Open Universiteit. De Rijksuniversiteit Groningen besloot in mei van dit jaar voor dit platform te kiezen. FutureLearn werkt samen met universiteiten en culturele instellingen zoals de British Council, de British Library en het British Museum.

Gerelateerd:
TU Delft kiest voor edX als mooc-platform

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie