Thailand wil ongelijkheid bestrijden met tablets in het onderwijs

Share Button

Het Thaise ministerie van ICT wil op grote schaal tablets en digitale lesmethoden introduceren in het basisonderwijs. Het ministerie verwacht dat kinderen met digitale middelen meer kansen krijgen, ongelijkheid bestreden wordt en dat effectiever lesgegeven kan worden.

Eerder dit jaar maakte de regering bekend 1,7 miljoen tablets te zullen verspreiden onder docenten en leerlingen. In 2014 moeten dat er 7 miljoen zijn. De tablets blijven drie jaar lang eigendom van de school. Daarna mogen de leerlingen ze houden.

2 uur per dag

De overheid adviseert ouders en docenten  erop toe te zien dat leerlingen de tablets niet langer dan 2 uur per dag te gebruiken. Ook boeken blijven namelijk nog een belangrijke rol spelen in het onderwijs.

Staatsbedrijf TOT, een telecombedrijf, en een team programmeurs hebben educatieve software ontwikkeld voor de tablets. “Met het One Tablet PC per Child-Programma versnelt het ministerie de ontwikkeling van ICT voor het onderwijs en voldoen we aan internationale standaarden”, zegt minister van ICT Anudith Nakornthap.

Levenslang leren

De onderwijssoftware kan gebruikt worden met Windows, iOS en Android. Die flexibiliteit is volgens het ministerie nodig om de gebruiksmogelijkheden te vergroten.

Naast ICT-infrastructuur, gaat Thailand ook investeren in onderzoek en het ontwikkelen van e-skills bij docenten “om duurzame verandering te bereiken in het onderwijs.” De overheid wil levenslang leren stimuleren en leerlingen met behulp van ICT de mogelijkheid geven op elk moment, en op elke locatie, te leren.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie