Taiwan wil wifi op 95 procent van alle scholen

Share Button

wifi taiwanTaiwan wil het percentage scholen dat gebruik maakt van wifi, in de komende vier jaar laten groeien van de huidige 30 procent tot 95 procent. Dat heeft het ministerie van Onderwijs bekendgemaakt.

Het is daarnaast de bedoeling om het academische en regionale breedbandnetwerk aanzienlijk uit te breiden, met het oog op cloud computing voor het onderwijs, rampenpreventie, voice over IP, afstandsleren en mobiel leren. Met de plannen is 13 miljoen euro gemoeid.

Moocs

Het ministerie wil ook massive open online courses (moocs) introduceren. “Moocs hebben zich wereldwijd in razend tempo ontwikkeld en trekken miljoenen studenten aan”, zegt Stephen J.H. Yang, directeur van het departement Informatie en Technologieonderwijs van het ministerie van Onderwijs, in Taiwan Today. “Het nieuwe leren biedt een eerlijke, open en autonome onderwijskans voor iedereen.”

Het mooc-programma van het ministerie houdt in dat vijftien onderwijsinstellingen in totaal honderd moocs gaan aanbieden in 2014. Het gaat onder meer om de Nationale Centrale Universiteit, de Nationale Cheng Kung Universiteit, de Nationale Taiwan Universiteit en de Nationale Tsing Hua Universiteit.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie