Studenten gaan strijd aan in ‘Heel Holland Hackt’

Share Button

Infradata en SURFnet organiseren op 21 en 22 maart een hackathon onder de naam Heel Holland Hackt. Teams die bestaan uit studenten aan het mbo, hbo of een universiteit krijgen de opdracht om binnen 24 uur een beveiligings-app te ontwikkelen.

Studenten kunnen zich aanmelden voor de hackathon via www.heelhollandhackt.nl. De exacte opdracht wordt aan het begin van de hackathon aan de deelnemers bekendgemaakt. Het winnende team mag deelnemen aan de Juniper Networks Hackathon en wint de daarvoor benodigde reis naar de Verenigde Staten.

Innovatie

Met de hackathon wil Infradata samen met SURFnet innovatie op netwerkgebied door studenten stimuleren. “Onze levens spelen zich in steeds grotere mate online af. We gebruiken dus ook steeds meer data. Door deze groei worden netwerken die deze data transporteren en beveiligen, steeds complexer. Om geen files te krijgen op de snelwegen van de toekomst, hebben we mensen nodig die gecompliceerde casussen simpel maken. Dit talent willen we vinden en voeden”, zegt Nino Tomovski, managing director van Infradata.

“Samenwerken, onderzoeken, leren en het delen van kennis, data en instrumenten bepalen mede de kwaliteit van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek”, zegt Erwin Bleumink, algemeen directeur van SURFnet. “Door studenten toegang tot innovatieve ICT- en internetdiensten te geven, creëren we een noodzakelijke randvoorwaarde voor geavanceerd en innovatief onderwijs en onderzoek. Deze hackathon sluit hier perfect bij aan.”

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie