Edumundo

edumundoEdumundo richt zich op het vervangen van schoolboeken in het hoger onderwijs door digitale producten in Nederland en daarbuiten. Daarnaast bouwen wij aan een portal voor scholieren en studenten waarop ze kunnen werken aan betere resultaten en cijfers.

De oprichters Menno Thijssen en Patrick Bouwens zijn ruim 13 jaar geleden met hun missie voor innovatie in het onderwijs gestart. Met Bedrijfssimulaties.nl ontwikkelen zij  managementgames voor het hoger onderwijs. Nu denken zij dat het onderwijs klaar is voor de volgende stap. Met Edumundo willen zij het onderwijs helpen aan te sluiten bij de huidige digitale tijd.

Internet, tabletcomputers, mobiele telefoons en nog veel meer uitvindingen hebben talloze mogelijkheden geschapen om het leren leuker en beter te maken. Edumundo gebruikt moderne hardware en software om inhoud beter tot wasdom te laten komen. Edumundo gelooft in moderne didactiek, feedback geven in plaats van alleen maar instrueren. Met andere woorden: Leren is gelijk gebleven, maar de mogelijkheden zijn uitgebreid.

De lesmethodes die door ons worden ontwikkeld hebben de volgende kenmerken:

  • Te gebruiken binnen en buiten de klas;
  • Passen zich aan naar de behoefte van de gebruiker;
  • Gebruiken film, gamification, e-learning, simulatie en infographics als onderdelen om content kort en bondig met veel effectiviteit te presenteren;
  • Maken gebruik van of zijn geschikt voor de nieuwste hardware en technieken die voorhanden zijn;
  • Bieden ruimte aan experimentele leervormen, maar bieden ook houvast aan gebruikers die zoeken naar bestaande werkvormen.

De eerste auteurs zijn al overtuigd en inmiddels begonnen met schrijven in de nieuwe stijl. Want een digitaal boek is niet hetzelfde als een traditioneel boek. Op de Haagse Hogeschool is net de pilot van een volledig blended vak ‘zoekvaardigheden’ afgerond en in november wordt dit vak hogeschool breed ingezet. Aan de volgende twee boeken Introductie Bedrijfseconomie en Introductie Marketing wordt op dit moment hard gewerkt. Zodat ook deze titels aan het einde van dit jaar beschikbaar zijn.

Wil je meer weten over onze missie? Kijk op onze site of neem contact op via 070 – 3600 510. Klik
 om ons te mailen.