RUG gaat moocs aanbieden via Britse platform FutureLearn

Share Button

Rijksuniversiteit GroningenDe Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de eerste Nederlandse universiteit die gratis online cursussen (moocs) gaat aanbieden via FutureLearn, een platform ontwikkeld door de Britse Open Universiteit.

Eerder al besloten andere Nederlandse universiteiten massive open online courses aan te bieden via andere platforms, zoals het Amerikaanse Coursera en edX.

De samenwerking van de RUG met FutureLearn betekent dat de universiteit zich voor het eerst gaat bezighouden met open online cursussen. FutureLearn heeft op dit moment 30 partners, waaronder niet alleen universiteiten, maar ook culturele instellingen zoals de British Council, de British Library en het British Museum.

FutureLearn is opgericht om een gemeenschap op te bouwen waarin mensen kunnen leren door met elkaar te communiceren en telt talloze bijdragen en deelnemers sinds de eerste cursussen van start zijn gegaan in oktober vorig jaar.

Eerste mooc in september

De eerste cursus van de Rijksuniversiteit Groningen op FutureLearn, een nieuwe cursus binnen de opleiding Business and Management, gaat van start in september. De multidisciplinaire cursus is bedoeld voor mensen in een leidende functie of mensen die een leidende functie ambiëren en die meer willen leren over de belangrijkste principes van complexiteit, onzekerheid en hoe je beslissingen neemt in een complexe wereld.

FutureLearn is honderd procent eigendom van The Open University, een organisatie die zich al 44 jaar bezighoudt met schriftelijk en online onderwijs. De site ging in september 2013 online en was toen de eerste provider van moocs in het Verenigd Koninkrijk. De gratis online cursussen worden momenteel door meer dan 300.000 deelnemers in meer dan 190 landen over de hele wereld gevolgd.

Gerelateerd:
Britten stappen op de mooc-trein met FutureLearn
Universiteit Leiden lanceert kleinschalige online cursus
Bussemaker gelooft heilig in online cursussen (moocs)

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie