Rotterdamse robot wint innovatiewedstrijd

Share Button

ZebroStudenten en docenten elektrotechniek aan de Hogeschool Rotterdam hebben met een zespotige robot de innovatiebattle van Het Platform Beroepsonderwijs (HPBO) gewonnen. Naast de robot streden nog vijf andere ideeën om de eerste prijs.

De robot van de Rotterdamse studenten is geïnspireerd op een mier en heeft als doel de liefde voor techniek aan te wakkeren en een gerobotiseerde toekomst dichterbij te brengen in het onderwijs.

Ruimtestation

Volgens de studenten kunnen jongeren niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding op een gerobotiseerde toekomst. In het basisonderwijs kunnen kinderen spelenderwijs vertrouwd gemaakt worden met robots, zodat ze in het vervolgonderwijs aan echte robots kunnen bouwen. De ‘robotmier’ symboliseert de komst van steeds meer robots die bijvoorbeeld samen een ruimtestation kunnen bouwen, zoals mieren een mierenhoop maken.

De jury onder leiding van PvdA-kamerlid Tanja Jadnanansing zei onder de indruk te zijn van het originele idee en het enthousiasme van de studenten.

Voor de innovatiebattle kwamen 46 ideeën binnen. Zes daarvan, waaronder de robot van de Hogeschool Rotterdam, werden geselecteerd om verder uitgewerkt en gepresenteerd te worden. Uit die zes ideeën maakte de jury een keuze. Naast de Hogeschool Rotterdam dongen ook het Alfa College, Zuyd Hogeschool, Gilde Opleidingen, ROC De Leijgraaf en het Deltion College mee naar de prijs van 10.000 euro.

Bron: Hogeschool Rottterdam / Het Platform Beroepsonderwijs

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie