Robots om kinderen te leren programmeren

Share Button

Vier Amerikaanse ondernemers, deels met roots bij Apple en Google, werken aan robots die kinderen tussen 5 en 8 jaar oud kunnen leren programmeren. Het is het eerste project van het vorig jaar opgerichte Play-i, dat zich richt op de ontwikkeling van educatieve robots.

Er zijn al apps die kinderen leren programmeren. Maar Play-i zegt dat leren fun moet zijn. Interactie met een robot helpt daarbij. “Dat werkt beter dan alleen een software scherm voor je zien.” Het is de bedoeling dat kinderen met een tablet of mobiele telefoon de robot bepaalde taken laten uitvoeren. Onduidelijk is nog hoe de robots eruit gaan zien en of ze kunnen praten.

Goedkoper

Volgens Vikas Gupta, oprichter van Play-i en voormalig hoofd consumentenbetalingen bij Google, wordt het ontwikkelen van robots steeds goedkoper door het groeiend aantal sensoren en de verbetering van processors.

Gupta werkt samen met Mikal Greaves (voorheen Frog Design), Saurabh Gupta (voormalig hoofd van het iPod software team bij Apple) en Imran Khan (voormalig hoofd marketing bij Eloan en Symantec).

Het bedrijf heeft een miljoen dollar financiering gekregen van Google Ventures en diverse andere investeerders.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie