‘Programmeren voor iedereen’ bij Coursera

Share Button

programmerenDe Universiteit van Michigan (VS) gaat op 2 juni van start met de open online cursus (mooc) Programming for Everybody. Deelnemers doen met de cursus basiskennis op het gebied van programmeren op.

Het doel van Programming for Everybody is niet alleen leren programmeren, maar ook leren hoe je een programmeercursus volgt. Er bestaat online  al veel goed materiaal, zoals Codecademy en Code.org, zegt docent Charles Severance. “Met die cursussen leer je stukjes en beetjes. Misschien heb je al wat programmeerkennis opgedaan met Scratch of Minecraft. Maar de kennis van programmeren blijft daarmee beperkt. Het volgen van een programmeercursus kan een uitdaging blijven. Daarvoor moet je vaardigheden ontwikkelen.”

Creative Commons

Een ander doel van de mooc is om cursisten te leren hoe ze anderen kunnen helpen. “Als we echt willen dat iedereen kan programmeren, zijn er veel docenten nodig”, zegt Severance.

Al het lesmateriaal van de mooc is gepubliceerd onder Creative Commons-licentie. Docenten kunnen dat materiaal vrij hergebruiken als ze zelf cursussen willen geven. Kennis van wiskunde is niet nodig om de cursus te kunnen volgen.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie