OpenCourseWare Consortium krijgt nieuwe naam

Share Button

OECHet OpenCourseWare Consortium heet vanaf vandaag Open Education Consortium. Dat is bekendgemaakt tijdens de conferentie OCWC Global 2014 in Ljubljana (Slovenië). De naam sluit volgens Mary Lou Forward, directeur van het consortium, beter aan bij de ontwikkelingen in het hoger onderwijs.

Wereldwijd groeit de interesse in het open delen van onderwijsmaterialen en het zo toegankelijk mogelijk maken van onderwijs via technologie en open content – materiaal dat vrij hergebruikt, gekopieerd en aangepast mag worden.

Kennis delen

“Open Onderwijs biedt veel kansen om 21ste-eeuws leren en doceren te ontwikkelen”, zei Forward. “We zijn er enthousiast over dat overheden, instituten, docenten en studenten in de hele wereld steeds meer interesse tonen in open onderwijs en willen bijdragen aan een toekomst waarin het openlijk delen van kennis de standaard voor de dagelijkse praktijk wordt.”

De conferentie werd eerder deze week geopend door de Sloveense minister van Onderwijs, Jernej Pikalo. Hij kondigde het programma Opening Up Slovenia aan, bedoeld om open onderwijs te introduceren op alle niveaus van het Sloveense onderwijssysteem.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie