Open Universiteit maakt educatieve apps voor Google Glass

Share Button

Onderzoekers van de Open Universiteit gaan educatieve apps voor Google Glass maken. Vooral bij training in kritische situaties en snelle beslissingen zien ze de toegevoegde waarde van Google Glass.

“Displays zoals Google Glass beloven de interactie met de digitale wereld te vernieuwen: drempelverlagend en sneller”, zegt Marco Kalz, universitair hoofddocent bij de Open Universiteit.

Realistischer

De OU is onlangs begonnen met het testen van een Google Glass en met het opzetten van onderwijskundig onderzoek daaromheen. “Deze technologie biedt ons de mogelijkheid om in het leerproces de realiteit heel dicht te benaderen. We kunnen mensen zo beter trainen in bijvoorbeeld het functioneren in crisissituaties.”

Kalz denkt onder meer aan de opleiding van eerstehulpverleners. Met Google Glass kunnen volgens hem leerscenario’s ontwikkeld worden die dichter bij de realiteit staan en authentieker zijn dan traditionele trainingen. “Wij ontwikkelen met het programma ARLearn al zulke toepassingen voor de smartphone en hebben een prototype voor Google Glass gebouwd.”

Kalz en zijn collega’s houden zich bezig met onderzoek naar serious games en mobiel leren in het onderwijs.

Masterclass

Van 11 tot 18 december 2013 vindt de online masterclass ‘Google Glass en head-up displays in het onderwijs’ plaats. In deze masterclass wordt ingegaan op de mogelijkheden die ‘head-up displays’ zoals Google Glass bieden voor het onderwijs.

Daarnaast wordt een demonstratie van Google Glass gegeven. De live online-sessie, waarin ook vragen gesteld kunnen worden, vindt plaats op vrijdag 13 december van 15.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over de masterclass is te vinden op de website van de Open Universiteit.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie