Open onderwijs TU Delft valt in de prijzen

Share Button

ocwconsortiumHet OpenCourseWare Consortium heeft de TU Delft drie ‘Awards for OpenCourseWare’ toegekend. De prijzen worden uitgereikt op het jaarlijkse congres van het OCW Consortium, dat dit jaar plaatsvindt van 22 tot 24 april in Ljubljana.

De TU Delft krijgt een Outstanding Site Award voor de manier waarop academisch onderwijsmateriaal online en open wordt aangeboden en twee Open Mooc Awards voor massive open online courses (moocs) met een open licentie. Cursussen met een open licentie mogen met bronvermelding gekopieerd, bewerkt en verspreid worden. De twee eerst moocs van de TU Delft, Solar Energy en Introduction to Water Treatment, ontvangen allebei een Open Mooc Award.

Leadership Award

Eerder al maakte het OpenCourseWare Consortium bekend een Leadership Award toe te kennen aan Anka Mulder, vice-president Education & Operations bij de TU Delft. Mulder, een groot pleitbezorger van open onderwijs, werd in 2008 lid van het OCW-Consortium en was van 2011 tot 2103 voorzitter.

Bij het OCW-Consortium zijn wereldwijd honderden instellingen voor hoger onderwijs aangesloten die zich inzetten voor open onderwijs.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie