Nieuw platform met gratis innovatiecursussen voor docenten

Share Button

European Schoolnet, het netwerk van dertig ministeries van Onderwijs in de Europese Unie, heeft een platform met gratis online cursussen (moocs) voor docenten gelanceerd. De moocs moeten docenten helpen het onderwijs te innoveren.

De European Schoolnet Academy is het eerste Europese platform met gratis online cursussen dat zich specifiek richt op professionele ontwikkeling van docenten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De online cursussen kunnen overal gevolgd worden op het moment dat het de docent goed uitkomt.

Klas van de toekomst

De eerste twee cursussen gaan over ‘Future Classroom Scenarios’ en ‘Innovative Practices for Engaging STEM Teaching’. Future Classroom Scenarios richt zich op innovatie met behulp van technologie en de ontwikkeling van 21st century skills, vaardigheden die nodig zijn in de kenniseconomie. Innovative Practices for Engaging STEM Teaching gaat over vernieuwing op het gebied technische en exacte vakken.

De cursussen geven een introductie in concepten die relevant zijn voor onderwijsinnovatie en bieden de mogelijkheid hierover met anderen te discussiëren en ervaringen te delen.

Volgend jaar wil de European Schoolnet Academy met meer moocs komen. De online cursussen worden dan ook vertaald in verschillende talen. Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste Nederlandse vertalingen beschikbaar zullen zijn.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie