Neelie Kroes wil programmeerles op alle Europese scholen

Share Button

Vertrekkend eurocommissaris Neelie Kroes (digitale agenda) pleit vandaag op haar weblog voor programmeerlessen op alle Europese scholen. Tijdens de Europese Codeweek afgelopen week, konden honderdduizenden kinderen al kennismaken met programmeren.

Zij hebben geleerd dat dat niet alleen iets voor jongens en geeks is, zegt Kroes, maar  een vaardigheid die deuren opent voor de rest van hun leven. De Codeweek ging niet zozeer over programmeren zelf, maar vooral over wat je kunt met programmeerkennis.

Black box

“Een computer is geen black box, maar een wit doek waarop een schilderij geschilderd kan worden, zo levendig, kleurrijk en creatief als je wilt. Net als bij geletterdheid of gecijferdheid, kan deze vaardigheid toegang geven tot allerlei kansen”, zegt Kroes.

Ze wijst er verder op dat Europa dringend mensen nodig heeft met ict-kennis. “We verwachten binnenkort een tekort van bijna een miljoen ict’ers, en dat niet alleen in de ‘traditionele’ ict-sector. Tegelijkertijd zijn er in de Europese Unie 26 miljoen mensen werkzoekend.”

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie