Moocs over e-learning en blended learning

Share Button

E-learningOp 6 april gaan twee moocs van de Open Universiteit (OU) van start, over e-learning en het ontwikkelen van blended learning. De gratis online cursussen worden aangeboden via EMMA, een proefproject gesteund door de Europese Unie.

Voor alle cursussen op het platform geldt dat docenten en onderwijsaanbieders worden uitgenodigd om elementen uit de moocs op te nemen in hun eigen cursussen. Ook kunnen zij zelf een mooc op het EMMA-platform aanbieden. De criteria en voorwaarden daarvoor staan op de website.

Experiment

In juli 2015 organiseert EMMA een Summer School over het ontwerpen van moocs. Deze vindt plaats op het Italiaanse eiland Ischia en wordt georganiseerd samen met Federica Weblearning platform en The European Association for Technology Enhanced Learning.

EMMA verkeert nog in een experimenteel stadium. Dat geldt met name voor de softwarematige ondertiteling en vertaling.  “Daarom is alle feedback vanuit de onderwijswereld waarmee wij de leeromgeving kunnen verbeteren van harte welkom”, zegt de OU in een persbericht.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie