Mooc over het belang van programmeren voor kinderen

Share Button

mooc bibliotheekDe Brabantse Netwerkbibliotheek komt binnenkort met een gratis online cursus (mooc) over het belang van programmeren voor kinderen. De cursus is bestemd voor docenten/leerkrachten, mediacoaches, leerconsulenten en ouders die meer willen weten over programmeren.

De mooc Ontluikend Programmeren is ontwikkeld door Cubiss. “Programmeren is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt in onze maatschappij. Het verbetert het creatief en logisch denken en stimuleert het probleemoplossend vermogen. Scholen en bedrijven hechten steeds meer waarde aan deze vaardigheden”, schrijft Cubiss in een persbericht.

Volgend schooljaar wordt programmeren in het Groot-Brittannië al een vast onderdeel van het lespakket, zowel op basisscholen als op middelbare scholen. “Wie kan programmeren heeft (later) betere kansen op de arbeidsmarkt en in een groeiende technologiesector is dat belangrijk.”

Doelgroepen

In de mooc worden de beginselen van het programmeren behandeld. Ook wordt ingegaan op de vraag wat het (maatschappelijk) belang is van programmeren. Deelnemers leren voor welke doelgroepen programmeerkennis interessant is en hoe die doelgroepen te motiveren zijn.

De mooc vindt plaats van 19 tot en met 23 mei. Voorafgaand aan de cursus is er een Meet & Greet. De offline-ontmoeting is bedoeld om kennis te maken met de makers van de mooc en de andere deelnemers.

Meer informatie is te  vinden op Moocmee.nl.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie