MIT en Harvard geven data over moocs vrij

Share Button

MITx moocsDe Amerikaanse universiteiten Harvard en MIT stellen geanonimiseerde gegevens over studenten die in 2012 en 2013 gratis online cursussen (moocs) bij de universiteiten volgden, voor iedereen beschikbaar. In totaal schreven meer dan een miljoen studenten zich in.

Harvard en MIT geven niet alleen de data vrij, maar bieden ook visualisatie-software of ‘inzicht-tools’ aan om de gegevens te verwerken. De gegevens geven onder meer inzage in de wereldwijde deelname, het aantal studenten dat een certificaat haalde, geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

Analyses

“Data uit open online cursussen kunnen veel betekenen voor onderzoek, maar goed onderzoek moet gerepliceerd kunnen worden door anderen”, zegt Andrew Ho, universitair docent aan de Harvard Graduate School of Education en medevoorzitter van het HarvardX Research Committee.

All MITx offerings

 

Iedereen kan de dataset downloaden, de visualisatie-software uitproberen en werkdocumenten – die analyses van de data bevatten – bekijken. “We hopen dat de tools nuttig zijn voor iedereen, inclusief onderzoekers, journalisten, cursusontwikkelaars en het publiek”, licht Daniel Seaton, onderzoeker aan het MIT, toe.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie