Miljardair Carlos Slim investeert in Khan Academy

Share Button

De rijkste man ter wereld volgens het tijdschrift Forbes, de Mexicaan Carlos Slim, investeert in de Spaanse vertaling van de Khan Academy. De Khan Academy is een non-profitorganisatie voor gratis online onderwijs.  Het niveau varieert van begin basisschool tot eind middelbare school.

Het is niet bekend hoeveel geld Slim in het vertaalproject investeert. Volgens een persbericht van de Slim Foundation gaat het om “alle benodigde middelen” om het onderwijs van de Khan Academy beschikbaar te maken voor Mexico en andere Spaanstalig landen. Het doel is om dit jaar al duizend video’s in het Spaans te vertalen.

De Slim Foundation heeft beloofd in de komende drie jaar ook 300 miljoen dollar (231 miljoen euro) te investeren in programma’s om ‘menselijk kapitaal’ te ontwikkelen.

Nederland

De Nederlands-Belgische afdeling van de Khan Academy is opgericht in januari 2012, met als doel het onderwijs van de in 2006 door Salman Khan opgerichte Amerikaanse Khan Academy in het Nederlands te vertalen. Het Amerikaanse YouTube kanaal bevat meer dan 4000 videolessen, onder meer over wiskunde, geschiedenis, financiën, astronomie en economie.

De vertaalde filmpjes, tot nu toe allemaal over wiskunde en rekenen, zijn te vinden op het YouTube-kanaal van de Khan Academy. Naar verwachting komt dit jaar een volledige Nederlandstalige leeromgeving beschikbaar.

Lees ook:
Khan Academy vertaalt 400 video’s in het Nederlands

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie