Microsoft introduceert goedkope smartphone voor Afrika

Share Button

4afrika huaweiSoftwarefabrikant Microsoft is een partnerschap met het Chinese Huawei aangegaan om goedkope smartphones op de markt te brengen in Zuid-Afrika, Kenia, Nigeria en elders in Afrika. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse website Techcentral.

De goedkope smartphones met Windows 8 zijn onderdeel van het 4Afrika Initiative van Microsoft. 4Afrika wil onder meer een miljoen kleine en middelgrote bedrijven online helpen, trainingen verzorgen en studenten beter voorbereiden op een baan in de ict.

De eerste stap is de introductie van de Huawei 4Afrika, een smartphone bedoeld voor studenten, ontwikkelaars en nieuwe smartphone-gebruikers. De smartphone gaat minder dan 150 euro kosten en wordt eind maart geïntroduceerd in Zuid-Afrika. Daarna wordt het product op de markt gebracht in Egypte, Nigeria, Kenia, Ivoorkust, Angola en Marokko.

Apps

Microsoft is ook een tak met gratis producten voor kleine en middelgrote bedrijven in Afrika begonnen. Het gaat dan onder meer om gratis domeinregistratie (voor een periode van een jaar) en het verstrekken van gratis software om websites te maken. Zuid-Afrika en Marokko zijn de eerste landen waar Microsoft zich op richt.

De computerfabrikant is daarnaast begonnen met AppFactory: smartphone gebruikers kunnen verzoeken voor relevante apps indienen, en de ideeën die de meeste stemmen krijgen, worden uitgevoerd.

Lees ook: Mobiel leren krijgt langzaam vorm in ontwikkelingslanden

Janneke Schuurman (39 Posts)

Janneke Schuurman is zelfstandig journalist, redacteur en vertaler met als specialisaties: onderwijs & ICT, innovatie, globalisering, internationale ontwikkeling.


Over Janneke Schuurman

Janneke Schuurman is zelfstandig journalist, redacteur en vertaler met als specialisaties: onderwijs & ICT, innovatie, globalisering, internationale ontwikkeling.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie