Meer Steve Jobsscholen in Nederland in 2014/15

Share Button

In januari hebben zich nieuwe scholen aangesloten bij Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT), de initiatiefnemer van de Steve Jobsscholen in Nederland. Er komen onder meer O4NT-scholen in Almere en Maastricht, zegt O4NT in een persbericht.

In het schooljaar 2014/2015 zijn er naar verwachting meer dan twintig O4NT-scholen, waaronder drie geheel nieuwe scholen, twee in Amsterdam en één in Monnickendam.

BETT

O4NT was afgelopen week aanwezig op de onderwijsinnovatiebeurs BETT in Londen, waar ongeveer honderd onderwijsmensen uit verschillende landen hebben aangegeven verder te willen praten over de invoering van dit schoolconcept.

De Steve JobsSchool presenteerde in Londen ook de vier apps die de organisatie van de Steve JobsSchool faciliteren: sCoolTool, sCoolSpace, sCoolProjects en iDesk Learning Tracker.

Afhaker

Er is ook een school die afhaakt van O4NT. De Steve JobsSchool Breda zal verder gaan als Perpetuum primair onderwijs. De reden is volgens O4NT dat beide partijen de behoefte hadden “onafhankelijk van elkaar verder te gaan.”

Schoolleider Gertjan Kleinpaste zegt in BN De Stem dat de samenwerking niet optimaal was. “Ik merkte dat de andere Steve Jobsscholen heel erg met hun ontwikkelingen bezig zijn. Ik had gehoopt op meer samenwerking, uitwisseling en inspiratie. Dat zoeken we nu elders.”

Gerelateerd:
‘Kinderen op Steve Jobsschool enthousiaster en zelfstandiger´
Hoe de tablet een revolutie in het basisonderwijs gaat veroorzaken

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie