Laptops en mobieltjes populairst in Afrikaanse e-learning

Share Button

Laptops en mobiele telefoons zijn veruit de populairste apparaten voor e-learning in Afrika. Het gebruik van tablets blijft achter. Dat blijkt uit het eLearning Africa Report 2013.

Slechts 20 procent van respondenten maakt gebruik van tablets in het onderwijs. Drieëntachtig procent gebruikt dagelijks een laptop en 71 procent een mobiele telefoon.  Zevenenzestig procent maakt in het onderwijs nog gebruik van pc’s, 34 procent van tv en 31 procent van radio.

Inheemse talen

Het rapport werd afgelopen week gepresenteerd tijdens de conferentie eLearning Africa in Windhoek (Namibië) door de Namibische minister van ICT, Joel Kaapanda. De respondenten werken vooral in de hoger onderwijs-sector.

Landen die het sterkst vertegenwoordigd zijn in het onderzoek, zijn Nigeria, Zuid-Afrika, Tanzania, Kenia en Zambia. Respondenten uit deze landen waren goed voor 45 procent van de antwoorden. Op de vraag wat de belangrijkste veranderingen in de komende vijf jaar zullen zijn, noemden zij  vooral het gebruik van sociale media, mobiele technologie, meer bandbreedte, gratis online cursussen (moocs) en beleidsimplementatie.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 40 procent van de geënquêteerden lokale content creëert, maar slechts 16 procent  dat in inheemse Afrikaanse talen doet.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie