Krijgt Google Glass een rol in het onderwijs?

Share Button

De spraakgestuurde computerbril van Google die naar verwachting in 2014 voor consumenten op de markt komt, biedt verschillende mogelijkheden voor het onderwijs. Google wil de technologie waarin de fysieke en virtuele wereld samenvloeien, binnen enkele jaren op grote schaal introduceren.

Google Glass kan onder meer video’s en foto’s maken, content delen en route-aanwijzingen geven. Het is mogelijk films te bekijken, e-mails te lezen en gesprekken op te nemen. Ook detecteert de bril voorwerpen in het gezichtsveld en zoekt informatie op over die voorwerpen. Of over mensen. Want door middel van gezichtsherkenning kan de bril ook informatie over personen opzoeken, zoals een cv.

In het artikel 5 Ways Google Glass Can Be Used in Education zet Melissa Burke enkele mogelijke toepassingen van de bril in het onderwijs op een rijtje:

1. Het leren van nieuwe talen: Google Glass kan real time-vertalingen maken, maar dit proces moet nog wel verbeterd worden.

2. Het creëren van presentaties en onderzoeksmaterialen: met Google Glass kunnen eenvoudig foto’s en video’s worden gemaakt. Dat kan handig zijn bij het voorbereiden van presentaties of onderzoek.

3. Snel informatie opzoeken: in Google Glass is altijd een webbrowser beschikbaar om informatie op te zoeken en interessante pagina’s te bookmarken of te delen via sociale media.

4. Portfolio opbouwen: Studenten kunnen via Google Glass real life-elementen toevoegen aan hun portfolio, inclusief feedback van mensen waar ze mee samenwerken.

5. Nieuwe cursussen, vaardigheden en carrières: als Google Glass daadwerkelijk mainstream wordt, zullen er nieuwe apps en innovaties komen. Daarmee ontstaan ook nieuwe carrièremogelijkheden, zoals het geven van trainingen.

Hoewel Google wil dat het gebruik van de bril net zo gewoon wordt als het gebruik van een smartphone of tablet, zal hij voorlopig alleen interessant zijn voor de enkeling. Een Google-woordvoerder liet in februari weten dat de bril minder dan 1500 dollar (bijna 1200 euro) gaat kosten.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie