Klasse zet tijdschriften stop

Share Button

Klasse.beVanaf 1 januari verschijnen de Vlaamse tijdschriften Klasse, Klasse voor Ouders, Maks! en Yeti niet meer. Dat is het gevolg van bezuinigingen van de Vlaamse regering. Het printbudget van Klasse is teruggebracht tot nul.

Per 1 januari 2015 vervalt het volledige budget voor druk en verzending van de magazines (1,84 miljoen). Klasse zegt in een persbericht nu ook de noodzakelijke advertentie-inkomsten mis te lopen waarmee onder meer de websites en de Lerarenkaart – een kortingskaart voor leraren – worden betaald.

Keuze voor online

“De Vlaamse regering kiest resoluut voor online communicatie, terwijl studies en de praktijk duidelijk aantonen dat efficiënte communicatie over verschillende dragers loopt – print en online”, stelt de redactie.

De laatste nummers van de jongerenbladen Maks! (secundair onderwijs) en Yeti (basisonderwijs) worden rond de kerstvakantie naar alle geabonneerde scholen gestuurd. Ook het laagdrempelige magazine Klasse voor Ouders en het vakblad Klasse voor Leraren verschijnen in december voor de allerlaatste keer op papier.

Update 27/10/2014: De redactie van Klasse gaat werken aan een toekomstplan waarin digitale media een grote rol spelen. Daarnaast wordt onderzocht of er na 1 januari 2015 enkele papieren publicaties kunnen blijven bestaan als opvolger van Klasse voor Leraren en Klasse voor Ouders.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie