Khan Academy vertaalt 400 video’s in het Nederlands

Share Button

khan academyDe Khan Academy, een non-profitorganisatie voor gratis online onderwijs, heeft vorig jaar 400 video’s in het Nederlands vertaald. Het doel is dit in 2013 uit te breiden tot 1500 vertaalde en 200 gedubde video’s.

De Nederlands-Belgische afdeling van de Khan Academy is opgericht in januari 2012, met als doel het  onderwijs van de in 2006 opgerichte Amerikaanse Khan Academy te vertalen. Het Amerikaanse YouTube kanaal bevat meer dan 4000 videolessen, onder meer over wiskunde, geschiedenis, financiën, astronomie en economie. Het niveau varieert van begin basisschool tot eind middelbare school.

De vertaalde filmpjes, tot nu toe allemaal over wiskunde en rekenen, zijn te vinden op het YouTube-kanaal van de Khan Academy. Naar verwachting komt dit jaar een volledige Nederlandstalige leeromgeving beschikbaar.

Bijlessen

De Amerikaanse Khan Academy is opgericht door Salman Khan. Hij begon eind 2004 bijlessen wiskunde te geven aan zijn nichtje Nadia. Doordat ze ver van elkaar woonden, plaatste Khan instructiefilmpjes op YouTube. Al snel bleek dat niet alleen zijn nichtje de filmpjes bekeek. Meer mensen ontdekten de filmpjes en Khan kreeg veel positieve reacties. In 2009 besloot hij zijn baan op te zeggen en een non-profit organisatie op te richten.

De Khan Academy Nederland en België wil de filmpjes bruikbaar maken voor leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs. Inmiddels loopt ook een proef met tweetalig onderwijs. Leerlingen gaan hierbij aan de slag met de Engelstalige versie van het wiskundeonderwijs van de Khan Academy.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie