Kennisnet komt met mooc over e-learning

Share Button

Dit najaar organiseert Kennisnet in samenwerking met onderzoekscentrum Celstec een open online cursus (mooc) over e-learning. De cursus is voor iedereen gratis toegankelijk en geeft inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-learning.

Daarnaast wordt onder meer aandacht besteed aan de invloed van technologie op leren, de relatie tussen leertheorieën en e-learning en het analyseren en maken van (online) cursussen.

Experimenteren

Het gebruik van gratis online cursussen staat nog in de kinderschoenen, maar Kennisnet ziet kansen voor het onderwijs. Zo bieden moocs scholen de gelegenheid te experimenteren met nieuwe vormen van onderwijs en de mogelijkheid nieuwe doelgroepen te bereiken. Kennisnet zegt een didactisch concept te willen ontwikkelen “dat tegemoet komt aan de beperkingen van het bestaande mooc-concept.”

De cursus gaat op 3 september van start en loopt tot 20 december. Deelnemers beslissen zelf hoeveel tijd ze besteden aan de cursus. Dit kan variëren van 12 tot 120 uur.

Meer informatie: Open Universiteit

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie