Internet maakt leren gemakkelijker – onderzoek

Share Button

Een meerderheid van de Amerikanen zegt dat internet leren en het delen van informatie voor hen gemakkelijker maakt. Dat blijkt uit onderzoek van het Pew Research Center.

Mensen lijken graag veel informatie tot hun beschikking te hebben en hebben volgens het onderzoek niet zozeer last van een informatie-overload. Van de meer dan duizend respondenten, zei 87 procent dat internet en mobiele telefoons hun mogelijkheden om iets nieuws te leren, verbeterd hebben.

Tweeënzeventig procent zei graag veel informatie onder handbereik te hebben, slechts 26 procent had het gevoel overspoeld te worden met informatie.

Beter geïnformeerd

De respondenten gaven aan vooral beter geïnformeerd te zijn over producten en diensten die worden aangeboden, nationaal en internationaal nieuws en populaire cultuur. Ook horen ze via  sociale media meer van vrienden en familie dan vijf jaar geleden.

Meer dan 70 procent zei dat digitale technologie hun mogelijkheden om ideeën te delen heeft verbeterd. Zevenenzeventig procent van de bevraagden stelde dat studenten tegenwoordig door internet beter geïnformeerd zijn. Slechts 8 procent meende dat het tegenovergesteld het geval is. Verrassend is dat internetgebruikers jonger dan 30 jaar eerder geneigd zijn te denken dat internet weinig impact heeft op dit gebied.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie