Hoogleraar stopt halverwege met mooc

Share Button

Niet alleen studenten die online studeren haken af, ook docenten kunnen er de brui aan geven. Emeritus-hoogleraar Richard A. McKenzie besloot zaterdag na bijna vijf weken te stoppen met de mooc (massive open online course) Microeconomics for Managers.

“Vanwege meningsverschillen over hoe deze cursus het beste gegeven kan worden, heb ik er met spijt mee ingestemd me terug te trekken”, schreef McKenzie over de cursus die werd aangeboden via het platform Coursera.

De cursus gaat wel door, maar zonder McKenzie, meldt The Chronicle of Higher Education. “De  zeer capabele cursusmanagers zullen zorg dragen voor de publicatie van de resterende colleges, cursusopdrachten en discussieproblemen.”

Niet gratis

Volgens Gary Matking, decaan afstandsleren aan de Universiteit van Californië (Irvine) waaraan McKenzie verbonden was, had de hoogleraar moeite met studenten die niet goed hun best deden tijdens de cursus. Die hinderden volgens hem op discussieforums de serieuze studenten. Ook zou hij erg veel tijd hebben gestoken in geven van feedback aan studenten en kreeg hij kritiek toen hij een tekstboek voorschreef dat kennelijk niet gratis was.

Eerder deze maand schrapte Coursera al de cursus Fundamentals of Online Education voor onbepaalde tijd wegens problemen met design en techniek.

 

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie