Gratis onderwijs Khan Academy ook offline beschikbaar

Share Button

Amerikaanse studenten hebben een app ontwikkeld waarmee de educatieve video’s van de Khan Academy offline bekeken kunnen worden. Het doel van KA Lite is om met de Khan Academy de 65 procent van de wereld te bereiken die niet online is.

“Op termijn zal iedereen aangesloten zijn op internet”, zegt bedenker Jamie Alexandre, student aan de Unversity of California (San Diego). “Maar dat kan nog een jaar of tien duren. Dat betekent dat een hele generatie potentiële studenten achterblijft.”  De Khan Academy biedt gratis online onderwijs. Het niveau varieert van begin basisschool tot eind middelbare school.

Inmiddels hebben meer dan 200 organisaties interesse getoond voor de app. Een van de eerste officiële partners is Open Learning Exchange (OLE), een non-profitorganisatie die KA Lite wil testen op 20 scholen en bij 5.000 basisschoolleerlingen in Ghana.

digitalekloofGevangenissen

Onverwachte belangstelling kwam vanuit het gevangeniswezen in de Verenigde Staten en daarbuiten, zegt Alexandre. In veel gevangenissen zijn computerlokalen en leslokalen, maar om veiligheidsredenen krijgen gedetineerden niet altijd toegang tot internet. “Offline educatieve content kan gebruikt worden voor persoonlijke of professionele ontwikkeling en gedetineerden voorbereiden op hun terugkeer naar de samenleving.”

Als het gaat om ontwikkelingslanden, zien de ontwikkelaars voor zich dat een school met internetverbinding de content download en vervolgens distribueert onder leerlingen die thuis geen internet hebben. De content kan op usb-sticks verspreid worden in afgelegen gebieden. Scholen in de VS of elders die geen snelle internetverbinding hebben, kunnen op deze manier ook gebruik maken van de video’s.

Open leermaterialen

KA Lite wordt momenteel in diverse talen vertaald, van Spaans tot Swahili. De app moet uiteindelijk ook andere open leermaterialen, van bijvoorbeeld Project Gutenberg of Wikipedia, bij offline-gebruikers brengen. KA Lite is open source en werkt in Windows, Linux en OSX. De app werkt ook met goedkope hardware zoals Raspberry Pi en de Indiase Android-tablet Aakash.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie