Gratis iPads op de tocht: leerlingen kraken beveiliging

Share Button

Het plan om 650.000 leerlingen in Los Angeles te voorzien van een gratis iPad, ligt onder vuur nu leerlingen de beveiliging van de tablet gekraakt hebben. Met het ambitieuze project is een miljard dollar gemoeid.

Leerlingen kwamen op het idee hun persoonlijke profiel te wissen, en konden zo geblokkeerde websites zoals YouTube en Facebook bezoeken met hun iPad. Scholen hebben het advies gekregen om leerlingen de tablets niet mee naar huis te laten nemen, totdat een oplossing is gevonden.

Toetsenbord

Los Angeles is in augustus begonnen met het uitdelen van de eerste 31.000 iPads. Volgend jaar moeten 640.000 leerlingen in het schooldistrict voorzien zijn van een tablet. Maar aan het project blijken enige haken en ogen te zitten.

Niet alleen de beveiliging is een probleem, er is ook niet goed nagedacht over het feit dat een iPad – in tegenstelling tot een laptop – geen toetsenbord heeft. Voor sommige gestandaardiseerde toetsen is dat wel noodzakelijk. Een extra toetsenbord voor 650.000 leerlingen betekent een aanzienlijke extra kostenpost.

Wifi

Alle scholen die meedoen, worden voorzien van draadloos internet. Maar als een leerling thuis geen wifi heeft, is het niet mogelijk de tablet daar ook te gebruiken voor opdrachten die internetverbinding vereisen.

Verder blijkt het onduidelijk te zijn wie voor de kosten opdraait, als een leerling de iPad kwijtraakt of beschadigt.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie