Google lanceert e-learningplatform Oppia

Share Button

Google heeft gisteren het interactieve e-learningplatform Oppia gelanceerd. Het open source-project moet het “voor iedereen gemakkelijk maken interactieve online activiteiten te ontplooien waar anderen van kunnen leren.”

Veel educatieve content op internet is te statisch, zegt Google. Het digitaliseren van een college of presentatie is niet genoeg. Op het gebied van interactiviteit, dialoog en feedback kan er volgens het internetbedrijf nog veel verbeteren.

Het Google-project moet docenten en anderen helpen op eenvoudige wijze kwalitatief goede educatieve content te maken.

Open source

Oppia neemt de rol van een mentor of docent aan en stelt vragen over de content aan de student of leerling. Op grond van de antwoorden wordt het verdere traject bepaald en volgen nieuwe vragen of feedback.

Het systeem verzamelt informatie over het gedrag van studenten en deelt dat met de auteurs van de content, zodat zij hun lessen kunnen verbeteren.

Het gaat om een open source-project, zegt Google, waar ontwikkelaars zelf aan kunnen bijdragen. Op de homepage staat dat Oppia “officieel geen Google-product” is, wat erop zou kunnen wijzen dat het bedrijf erop rekent dat externe ontwikkelaars Oppia adopteren.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie