Google en edX beginnen nieuw mooc-platform

Share Button

Het Amerikaanse mooc-platform edX werkt samen met Google aan een website waar gratis cursussen van universiteiten, bedrijven en overheden verzameld worden. De site, mooc.org, moet online gaan in de eerste helft van 2014, meldt de Washington Post.

EdX is een non-profitplatform opgericht door de Universiteit van Harvard en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Op edX.org worden massive open online courses (moocs) aangeboden. EdX onderscheidt zich van andere aanbieders door zich te richten op open content, leermaterialen die vrij hergebruikt mogen worden door anderen.

Coursera

Google gaat edX ook helpen het open source-platform edX.org verder te ontwikkelen. Op dat platform worden momenteel cursussen aangeboden van universiteiten uit de hele wereld. De TU Delft is een van de aanbieders.

Anant Agarwal, voorzitter van edX, zegt op de website van de Washington Post bewondering te hebben voor de toewijding van Google als het gaat om het vrij toegankelijk maken van informatie. “Google deelt onze missie om leren te verbeteren, zowel op de campus als online.”

De Universiteit van Amsterdam koos onlangs voor Coursera, een commercieel initiatief van de Stanford-universiteit. Sinds dit jaar biedt ook de Universiteit Leiden hier cursussen aan.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie