Fontys krijgt lectoraat Open Educational Resources

Share Button

open leermaterialenFontys Hogeschool ICT krijgt vanaf 1 juni een lectoraat Open Educational Resources (OER). Als lector is Robert Schuwer aangesteld. Hij zal onderzoek leiden naar de creatie en het gebruik van open leermaterialen.

Schuwer is sinds 2005 universitair hoofddocent aan de Open Universiteit. Daar houdt hij zich sinds 2006 bezig met implementatie van en onderzoek naar open educational resources, leermaterialen die vrij hergebruikt en bewerkt mogen worden.

Voorloper

Fontys zegt in een persbericht voorloper te willen zijn op het gebied van open leermaterialen. Het lectoraat Open Educational Resources moet daaraan bijdragen. Het onderwijs van de brede Bachelor ICT wordt als living lab gebruikt. Fontys Hogeschool ICT wil op deze wijze het lectoraat Open Educational Resources een evidence-based best practice laten worden voor toegepast onderzoek naar OER en valorisatie ervan in het dagelijks onderwijs.

Dit gebeurt in samenwerking met andere opleidingen binnen en buiten Fontys en overige partijen uit het educatieve werkveld.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie