Eén op drie Spaanse universiteiten biedt moocs aan

Share Button

Eén op de drie Spaanse universiteiten biedt gratis open online cursussen (moocs) aan. Dat blijkt uit een rapport van Cátedra Telefónica-UPF. Spanje heeft in korte tijd een leidende rol veroverd op het gebied van online cursussen.

De helft van de aangeboden cursussen is afkomstig van drie universiteiten: de Nationale Open Universiteit (UNED), de Universiteit voor Polytechniek in Valencia (UPV) en de Universiteit van Cantabrië. De website Miríada X is het populairste hostingplatform voor de cursussen.

Het rapport geeft de stand van zaken weer uit december 2013, gaat in op de sociale impact van moocs in Spanje en schetst de belangrijkste internationale ontwikkelingen in het veld. Ook zijn er een aantal case studies te vinden in het rapport.

Nederland

Vijf van de veertien Nederlandse universiteiten hebben inmiddels één of meer moocs op het programma staan. Vorig jaar kwamen de TU Delft, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden met open online courses. De technische universiteiten in Eindhoven en Twente volgen dit jaar met hun eerste mooc.

 

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie