EdX komt met moocs voor voortgezet onderwijs

Share Button

In de tweede helft van dit jaar komt edX, een platform voor gratis open online cursussen (moocs) voor het eerst met online cursussen voor het voortgezet onderwijs. Dit gebeurt in samenwerking met GEMS Education uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Momenteel is 5 tot 10 procent van de cursisten van edX, een initiatief van de universiteit van Harvard en het Massachusetts Institute of Technology (MIT), afkomstig uit het voortgezet onderwijs. EdX zegt wereldwijd ongeveer 2 miljoen gebruikers te hebben en is samen met Coursera.org een van de bekendste internationale mooc-platforms. Sinds vorig jaar bieden universiteiten uit de hele wereld gratis cursussen aan via het platform.

Jonger publiek

“Met GEMS, een instituut gespecialiseerd in voortgezet onderwijs en met een wereldwijd bereik, doet zich een interessante kans voor om via ons platform cursussen aan te bieden die zich richten op een jonger publiek”, zegt Anant Argarwal, voorzitter van edX in een persbericht.

Het partnerschap tussen GEMS en edX werd afgelopen weekend aangekondigd op het Global Education & Skills Forum in Dubai.

Sinds de lancering eind 2012 ging edX ook partnerschappen aan met Google, Facebook, Linkedin, het Wereld Economisch Forum en andere bedrijven en instellingen. EdX biedt momenteel meer dan 150 cursussen aan op diverse vakgebieden, waaronder cursussen van de TU Delft.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie