Codeweek laat kinderen kennismaken met programmeren

Share Button

Codeweek 2014Van 10 tot en met 17 oktober worden in het hele land programmeeractiviteiten voor kinderen georganiseerd. Het is de bedoeling kinderen hiermee te motiveren programmeervaardigheden aan te leren.

De activiteiten zijn te vinden op de website Codeweek.nl. Programmeren is nu nog geen onderdeel van het Nederlandse primair en voortgezet onderwijs. Hierdoor dreigt een tekort aan jongeren die kunnen programmeren en wordt ook de kans niet benut om kinderen middels programmeren te helpen hun adaptief vermogen te ontwikkelen, schrijven organisatoren op de website.

Programmeren is niet alleen van belang voor toekomstige programmeurs en ‘harde’ ICT-ers. “Het helpt elke werknemer om te gaan met innovaties. Met programmeren leren kinderen logisch en gestructureerd denken en begrijpen hoe technologie werkt (computational thinking). En dat is een vaardigheid die van pas komt in ieder beroep.”

De Codeweek is een initiatief van eurocommissaris Neelie Kroes en haar Young Advisors, en wordt in Nederland georganiseerd door Kennisnet en het ECP, het programmabureau van Digivaardig & Digiveilig en nationaal coördinatiepunt van de Europese campagne eSkills4jobs.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie