Britten stappen op de mooc-trein met FutureLearn

Share Button

FutureLearn, een Brits platform voor massive open online courses (moocs), heeft deze week de eerste 20 gratis cursussen gelanceerd. De cursussen zijn te volgen op smartphone, tablet en pc.

Met het initatief van de Britse Open Universiteit treedt ook Groot-Brittannie toe tot het landschap van mooc-aanbieders zoals Coursera en edX.

Tot begin 2014 draait een bètaversie van het platform, die op grond van de feedback van deelnemende studenten verder wordt ontwikkeld. Tot nu toe hebben zich al studenten aangemeld uit 165 landen.

Persoonlijke ontwikkeling

De eerste cursussen van Britse en Ierse universiteiten beginnen tussen oktober en november van dit jaar. FutureLearn wil het cursusaanbod in 2014 uitbreiden.

“Onze partners werken aan verschillende cursussen”, zegt commercieel directeur Claire Davenport. ¨Volgend jaar willen we iedereen iets te bieden hebben, of het nu gaat om het verbeteren van  carrièrevooruitzichten, persoonlijke ontwikkeling of het vinden van een interessant gespreksonderwerp.”

FutureLearn is in december 2012 opgericht. Momenteel heeft het platform 26 partners. Dit zijn voornamelijk Britse universiteiten en culturele instellingen.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie