Afrika-initiatief Microsoft start met nieuwe smartphone

Share Button

huawei4afrikaHuawei en Microsoft brengen deze maand de Huawei 4Afrika op de Afrikaanse markt, een smartphone met Windows 8. De smartphone staat volgens Fernando de Sousa, verantwoordelijk voor de Afrika-iniatieven van Microsoft, aan het begin van een mobiele strategie voor Afrika.

Microsoft heeft sterke groei doorgemaakt in Afrika, zegt De Sousa in een interview met eLearning Africa. “We willen nog steeds goede diensten en producten aanbieden, maar onze doelen hebben zich ontwikkeld. Het is de bedoeling zowel jong als oud van technologie te voorzien, innovatie te stimuleren en jonge Afrikanen te helpen welvaart te creëren.

Het 4Afrika Initiatief is echter niet filantropisch en ook geen ontwikkelingsinitiatief, zegt De Sousa. “Het is een zakelijk initiatief, waarmee we tegelijkertijd een bijdrage willen leveren aan de economische ontwikkeling van Afrika.”
4afrika

Zonne-energie

Anders dan op veel andere plaatsen in de wereld, slaat Afrika een stap over door zich direct te storten op mobiele technologie. Het gebruik van mobiele apparaten ligt er veel hoger dan het gebruik van computers. Een andere belangrijke ontwikkeling is de beschikbaarheid van zonne-energie, waardoor mobiele technologie gebruikt kan worden op plaatsen die niet zijn aangesloten op elektriciteitsnetwerken.

Microsoft ging ook van start met de Afrika Academy, gericht op verschillende doelgroepen. In de eerste plaats richt de Academy zich op het verbeteren van management en financieel beheer binnen bedrijven. Daarnaast richt zij zich op het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheid bij schoolkinderen. De laatste doelgroep zijn studenten. De Afrika Academy wil hun inzetbaarheid verhogen door ondernemersvaardigheden te ontwikkelen. De studenten worden daarmee klaargestoomd voor een baan bij klanten of partners van Microsoft.

elearningafricaDe Huawei 4Afrika staat volgens De Sousa aan het begin van een mobiele strategie voor Afrika. “Mobiele apparaten worden steeds meer de interface om verschillende applicaties en diensten te gebruiken. De Huawei 4Afrika smartphone is een start, maar het is zeker niet ons laatste product.”

Van 29 tot en met 31 mei wordt in Windhoek (Namibië) de achtste editie van eLearning Africa gehouden, de grootste Afrikaanse conferentie over ict, onderwijs en training.

Lees ook:
Microsoft introduceert goedkope smartphone voor Afrika
Nigeria gastland voor forum over open leren

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie