4800 inschrijvingen voor mooc UvA

Share Button

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft inmiddels 4800 inschrijvingen voor de eerste massive open online course (mooc). Dagelijks komen daar ongeveer honderd inschrijvingen bij. Dat heeft Frank Benneker van de UvA vandaag gezegd tijdens een seminar in Utrecht.

De UvA lanceerde vorige week de eerste mooc, een cursus communicatiewetenschap. De cursus  wordt aangeboden via een eigen platform.

Eerder al maakten de Universiteit Leiden en de TU Delft bekend met moocs te komen. De Universiteit Leiden koos daarbij voor het Amerikaanse platform Coursera en de TU Delft voor EdX, een samenwerking tussen het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en de Harvard-universiteit.

Moocs zijn vrij toegankelijke cursussen die gegeven worden via internet en zich richten op een massapubliek.

Tijdens het seminar Massive Open Online Courses in Utrecht, georganiseerd door SURFacademy, werd ingegaan op de opkomst van moocs en de mogelijke impact daarvan op het Nederlandse hoger onderwijs.

Meer nieuws naar aanleiding van dit seminar volgt in de komende dagen. Vanaf maandag 4 maart zijn video-opnamen van de presentaties te vinden op de website van SURFacademy.

Janneke Schuurman (39 Posts)

Janneke Schuurman is zelfstandig journalist, redacteur en vertaler met als specialisaties: onderwijs & ICT, innovatie, globalisering, internationale ontwikkeling.


Over Janneke Schuurman

Janneke Schuurman is zelfstandig journalist, redacteur en vertaler met als specialisaties: onderwijs & ICT, innovatie, globalisering, internationale ontwikkeling.

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie