3D-geprinte robot Poppy brengt innovatie in klaslokaal

Share Button

Robot PoppyHet Franse Flowers Laboratory heeft een robot voor het onderwijs ontwikkeld die door iedereen gebouwd kan worden. De onderdelen kunnen met een 3D-printer geprint worden en ook de software is vrij beschikbaar. De ontwikkelaars willen met de robot leerlingen de kans geven te experimenteren.

“Tot nu toe is er weinig onderzoek gedaan naar de voordelen van de interactie tussen 3D-printen en computerwetenschap in het klaslokaal”, zegt projectleider Pierre-Yves Oudeyer. “Met ons Poppy-platform bieden we scholen en leraren een manier om de creativiteit van leerlingen aan te moedigen op het gebied van mechanica, computerwetenschappen, elektronica en 3D-printen.”

Arduino

Het lijf van Poppy wordt met een 3D-printer geprint. Het gedrag van de robot kan geprogrammeerd worden met vrij beschikbare software. Gebruikers kunnen de lichaamsdelen van Poppy naar eigen inzicht vormgeven. “Zowel de hardware als software zijn open source. Er bestaat niet één humanoïde Poppy-robot, maar er zijn zoveel robots als er gebruikers zijn”, zegt Oudeyer. “De robot is van een puur technologisch middel uitgegroeid tot een sociaal platform.”

De opensourcesoftware en -hardware maken het gemakkelijk voor gebruikers om te experimenteren met het bouwen van een eigen robot. Poppy is ook compatibel met het Arduino-platform. Daardoor kan de robot contact maken met andere elektronische apparaten, inclusief slimme kleding, lampen, sensoren en muziekinstrumenten (tekst gaat verder na de video).


Op het platform van het Poppy Project kunnen gebruikers hun ervaringen delen en samenwerken. Poppy wordt momenteel al buiten het onderwijs gebruikt, bijvoorbeeld in de kunstsector. Het Poppy-platform is er gekomen met geld van de Europese Onderzoeksraad (ERC).

Gerelateerd:
Een robot als leermiddel en leerobject in het onderwijs

Er kan niet meer gereageerd worden op dit bericht

Berichtnavigatie